Image-empty-state.png

BK, een grondstoffenblad?

Op 17 april stond BeursKompas met drie tips in de krant “Het Nieuwsblad”. Als het goed is zal dit op geregelde tijdstippen nog gaan gebeuren. Alvast bedankt aan Kristof voor deze kans!

Twee van deze tips kwamen uit de grondstoffensector. Voor mij hoeft dit niet te verwonderen. Dit blad is in wezen geen grondstoffenblad maar ik ben wel steeds op zoek naar kansen op rendement (je hoeft daarom geen Russische roulette te spelen).

Volgens mijn opinie liggen de kansen in deze sector op dit moment hoger dan in vele andere sectoren die nu de hemel worden in geprezen. Ik weet zelf ook niet wanneer de massa deze anomalie ontdekt maar ik weet wel dat ik tegen dan klaar wil zijn om hiervan te profiteren.

Deze strategie wordt voorbereid op twee manieren: een mooie portie gespreide grondstoffen in portefeuille hebben (goud, zilver, platinum en uranium om maar deze te noemen) EN cash hebben om de “gevallen engelen” van de normale aandelen achteraf op te kunnen pikken.

We zijn met onze portefeuilles stilaan naar dat niveau aan het groeien ook al blijven we rendementsgewijs achter lopen op de brede indexen. Dit was ingecalculeerd en ook zo gecommuniceerd in het eerste nummer van 2019.

We anticiperen op bepaalde zaken die geduld vragen. Loopt het zoals verwacht draaien we de verhoudingen op enkele weken om en kunnen we dan nog eens instappen aan soldenprijzen waardoor onze rendementen de komende jaren superieur kunnen zijn aan de markten. De belangrijkste woorden hierin zijn GEDULD en VERTROUWEN.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png