Image-empty-state.png

Eerste verjaardag

We staan kort stil bij de eerste verjaardag van BeursKompas. Op korte tijd werd veel bereikt, kansen waar ik uiteraard heel dankbaar voor ben. Zo stond ik onder andere in kranten “De Standaard” en “Het Nieuwsblad”, in het magazine van de Vlaamse Federatie voor Beleggers “De Beste Belegger” en mocht ik spreken voor een bomvolle aula van 1.200 mensen op de “Dag van de Tips”. Ook werd mijn naam genoemd in “De Tijd”, toch dé referentie voor financiële berichtgeving in België.

Verder aandacht voor de Brexit en de handelsoorlog maar ook voor de correctie in vastgoed die Nederland teistert. De banken kregen de opdracht hun kapitaalbuffers dringend op te trekken. Diezelfde DNB (De Nederlandsche Bank) deed ook een opmerkelijke uitspraak over goud. Niets nieuws voor abonnees van BeursKompas want we beleggen al een tijdje in het gele metaal. We doen dit via fysieke munten en enkele goud- (en zilver)mijnen.

General Electric, één van de oudste beursgenoteerde aandelen ter wereld heeft het al een tijd moeilijk. De recente beslissing om het pensioenplan van tienduizenden werknemers en ex-werknemers te bevriezen is een zoveelste poging om het tij te keren. Wat gaan ze precies doen en wat zijn de gevolgen? Ik geloof in ieder geval niet met zekerheid in een turnaround.

Ik bespreek een aandeel dat geschikt is om je kinderen of kleinkinderen te interesseren voor beleggen en we hebben oog voor enkele positieve ontwikkelingen bij portefeuille-aandelen.

Tot slot passen we bij ons biotechbedrijf de stoploss aan. Het eventuele afscheid zal zwaar wegen, toch moeten we zonder emotie beslissingen kunnen nemen. Ik vergelijk het dikwijls met een voetbalploeg: het individu (een afzonderlijk aandeel) is ondergeschikt aan de prestatie van het team (de portefeuille in zijn geheel).

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png