Image-empty-state.png

Eureka... of toch niet?

De wereld beleefde vrijdag een echt Eureka-moment.

Zowel de Brexit als de handelsdeal tussen de VS en China lijkt op dezelfde dag in kannen en kruiken te komen. En dit dan nog op vrijdag de dertiende…

Toch sleept de scheiding van het VK en Europa in onderhandelingswerk wellicht nog jaren aan en is de trade deal niets meer dan een zoethoudertje waarin de VS de grote verliezer is.

In deze editie ga ik hier alvast dieper op in.

De repo-markt wordt andermaal onder het vergrootglas gehouden want het probleem deint uit tot in Europa. Veel beleggers onderschatten de impact die het opdrogen van liquiditeit tussen banken kan hebben als gevolg van een dalend vertrouwen onderling. Kijk maar naar de crisis van 2008 waar dit ook één van de aanstokers was.

Naar waardering toe lijkt de bankensector over het algemeen wel aantrekkelijk. Of ik hier ook daadwerkelijk zou willen in beleggen kunnen jullie in deze editie lezen. Ik geef verder 2 Europese bankentips mee + een manier om tegen een grote korting en met een mooi dividendrendement in een solide Belgische bank te beleggen. Omdat het niet altijd kopen moet zijn geef ik ook een tip mee van een bank waarin je zeker NIET moet beleggen.

De portefeuilles werden aangepast aan de laatste koersen en er volgt een bespreking van de belangrijkste nieuwtjes over aandelen uit onze selectie.

Als uitsmijter kom ik nog eens terug op Sipef, een aandeel dat we spijtig genoeg veel te vroeg verkochten (ondertussen is de koers met 30 % gestegen).

Een mooi spreekwoord is: “sometimes you win, sometimes you learn”. Ik probeer hier dan ook iets uit te leren voor de toekomst en toe te geven dat ik ook maar een mens ben die fouten maakt.

Wegens de eindejaarsperiode zal er geen BeursKompas en dus ook geen update zijn op de volgende voorziene datum (29/12). Ik plan deze in op de week nadien (5/1). Alerts met aankopen of verkopen zullen voor abonnees uiteraard wel doorgaan.

Ik wens jullie alvast een prettig eindejaar toe!!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png