Image-empty-state.png

Explore the North

De beurzen verkennen nog steeds het Noorden (stijgende koersen). Toch bemerk ik weer metaalmoeheid zoals we dit vorig jaar ook hadden in de zomer. Je zou denken dat het aan de verlofperiode ligt en dat zal ongetwijfeld een stuk meespelen. Toch is het meer dan dat.

Onderliggend zijn er weinig echt positieve zaken te bespeuren. Het is echter een typisch beursfenomeen om dit in eerste instantie volledig te negeren. Dit kan zelfs langere tijd aanhouden tot je van moedeloosheid toch nog gaat instappen. Niet zelden zal je zien dat de top op dat moment wordt neergezet. Al het opgebouwde slechte nieuws kruipt dan als het ware tegelijkertijd in de hoofden van beleggers die als gevolg daarvan massaal op de verkoopknop drukken. Weet hierbij dat een daling drie keer sneller gaat dan een stijging.

Laat je dus niet verleiden, hou voldoende cash aan en kijk eens goed naar de afbeelding “psychologie van de belegger” verder in deze editie. Iets om over na te denken...

Ook ikzelf zoek vanaf volgende week het Noorden op. Na een zeer positieve ervaring vorig jaar laat ik me verder onderdompelen in het land van de Vikingen maar ook van Vestas Wind Energy (alternatieve energie), Maersk Group (transport), Carlsberg (bier) en Novo Nordisk (farmacie).

Wie weet ontdek ik in Denemarken wel het beste beleggingsidee in jaren want als gepassioneerd belegger hou ik steeds ogen en oren open. Zo kwam ik ook XXX weer op het spoor dat helemaal niet op de uitgebreide watchlist stond. Het schopte het ondertussen wel al tot in onze groeiportefeuille.

Binnen 14 dagen zal er dus éénmalig geen BeursKompas zijn. Ik mik wel op 18 ipv 25 augustus voor de volgende uitgave omdat er anders te veel tijd tussen gaat zitten. Ik herneem op dat punt ook de tweewekelijkse verschijningen.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png