Image-empty-state.png

Geduld

In deze editie van BeursKompas predik ik geduld voor mensen die willen starten met beleggen. Aan huidige waarderingen loont het meestal niet om achter koersen aan te lopen. Een oplossing is gespreid in te stappen of wat meer geduld uit te oefenen en te wachten op een correctie.

Want dat beleggen wel degelijk kan lonen toon ik aan de hand van een tabel met de jaarlijkse return van alle beursjaren sinds 1926. Wist je dat er 74 % positieve jaren waren? En dat de meest gehaalde jaarreturn zich tussen de 20 en 30 % situeerde?

Hiervoor is het wel nodig om in de markt te zitten en niet te proberen timen want je weet “It’s not about timing the market but time in the market”.

Hallucinant is hierbij wel het feit dat als je de 25 beste beursdagen van een jaar zou missen, je gemiddelde return van 8,4 naar 3,3 % gaat. Toch iets om bij stil te staan.

We bespreken de nieuwste aankoop (of eerder bijkoop) van fysiek goud in de basisportefeuille. Verder aandacht voor de laatste nieuwtjes van onze portefeuillewaarden en we inden nog een dividend van onze Chinese small cap.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png