Image-empty-state.png

Prediken in de woestijn

Ik blijf een zeer voorzichtige houding aannemen voor nieuwe investeringen en hou dus nog steeds een groot percentage cash achter de hand.

De laatste tijd voel ik me dan inderdaad alsof ik sta te prediken in de woestijn.

Toch zijn de feiten wat ze zijn: maar liefst 80 % van de bedrijven in de S&P500 (de meest diverse index uit Amerika) stelde de winstverwachting voor de tweede jaarhelft neerwaarts bij. Ook is het een quasi zekerheid dat de rente in de VS eind deze maand zal worden verlaagd. In Europa denkt men ook al aan een rente- verlaging en zou men zelfs het QE-programma (opkopen obligaties om de markt te stabiliseren) terug van stal halen terwijl dit nog maar net gestopt werd.

Het is precies alsof de meeste beleggers er niet meer bij stil staan dat de rente verlaagd moet worden omdat de economie er minder goed aan toe is.

Dat ze er niet wakker van liggen kunnen we afleiden aan nieuwe records voor de S&P500 en de Dow Jones en dit na de beste eerste jaarhelft in twintig jaar.

Van records in Europa is er echter nog geen sprake, daar zijn we zelfs nog niet eens terug aan de koersen van 12 jaar geleden.

BeursKompas werd gevraagd om samen met enkele collega’s de dag van de tips van het VFB (Vlaamse Federatie van Beleggers) op te luisteren. Ik zal er in een kleine presentatie drie aandelen voorstellen. Allen daarheen dus zou ik zeggen!!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png