Image-empty-state.png

Sell in May and go away?

De titel van de inleiding is in beursmiddens een zeer gekend spreekwoord. Voor alle duidelijkheid moet ik nog meegeven dat dit slechts een gedeelte is van de volledige zin.

Deze luidt namelijk: “Sell in May and go away, but remember to come back in September”.

Studies zouden aangewezen hebben dat tijdens deze zomerperiode de rendementen op een aandelenportefeuille substantieel lager liggen dan in de andere maanden.

Het is zeker een feit dat in de verlofperiode de handel in sommige aandelen “dunner” is en grotere schommelingen kunnen voorkomen.

Zelf hou ik hier echter geen rekening mee, ook al lijkt het dit jaar na twee weken wel te kloppen. Had je dit advies trouwens vorig jaar gevolgd kocht je in september aan de absolute top van het jaar en kreeg je vervolgens 20 % verlies te verwerken.

Op elk moment zijn er wel kansen te vinden, je moet gewoon hard werken om ze te vinden, het nodige geduld kunnen opbrengen om ze zo laag mogelijk te kunnen kopen en dus ook wat geluk hebben.

In deze editie bespreken we de nieuwste Tweet van President Trump en de mogelijke problemen die in Italië terug opdoemen.

Verder een update van een aantal basiswaarden en de analyse van onze laatste aankoop XXX.

De “vraag van de abonnee” is deze keer geen echte vraag. Ik gebruik de rubriek om voor de nieuwe lezers nog eens uit de doeken te doen waarom de cash-posities zo hoog zijn in de portefeuilles.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png