Image-empty-state.png

Straks weer lager?

Deze week hebben we het uiteraard over de Brexit-soap. Komt hij nu aan zijn einde, of toch nog niet? Na bijna vier jaar mag het voor mij wel eens gaan stoppen.

De levensbelangrijke ontmoeting van de ECB, door bijna alle media onderbelicht, zal ons straks wat wijzer maken over de tools die men gaat gebruiken om de economie uit het slop te helpen. Rente verlagen, een nieuw QE opstarten, aandelen kopen zoals in Japan? Het kan allemaal.

Als we nog wat verder “fantaseren” komen we bij het opkopen van extra goud en uitdelen van helicoptergeld. Gaan we helemaal los dan lijkt het belasten van cash geld (100 Euro cash aan de bank geven en er 99 Euro voor terugkrijgen) ook nog een mogelijkheid. Kan niet zeg je? Zoek dan eens op GUTT…

Al deze onzekerheid is koren op de molen van onze posities in goud en zilver, hoewel de huidige tussentijdse correctie gezond is binnen de nieuwe hausse-trend.

De redenen voor de verkoop van een zilveraandeel met een winst van 138 % (op amper 3 maanden) werd gekaderd. We overwegen in te stappen bij een ander kwalitatief zilveraandeel dat achtergebleven is.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png