Image-empty-state.png

Tweeting Trump

Deze week een iets ingekorte versie van BeursKompas na de lange versie van vorige week, hoewel deze met 11 bladzijden uiteindelijk nog goed meevalt. Deze zal enkel digitaal worden verstuurd.

Vanaf nu gaan we terug naar het normale regime per 14 dagen. De eerstvolgende editie zal dus verschijnen op 8 september.

Een redelijk lang antwoord op een “Vraag van de abonnee” deze week. Dit keer gaat het over XXX-fondsen. Gezien een aantal lezers via een vennootschap werken kan dit ook voor hen interessant zijn.

Een redelijk volatiele laatste dag van de handelsweek gisteren, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Voor de opening was er China, dan wat herstel het eerste uur en dan begon President Trump pas echt goed op gang te komen op Twitter. Iedereen moest er aan geloven: China, President Xi persoonlijk, Fed- voorzitter Powell, de Amerikaanse bedrijven,...

Toen was het helemaal om zeep en ging het snel bergafwaarts met de koersen. De sterren stonden nochtans goed om een rustige groene dag af te werken.

Met volatiliteit gaan we blijvend rekening moeten houden. Met de mogelijkheid dat het eens goed kan misgaan ook. Maar daarvoor hebben we fysiek goud en veel cash achter de hand in de portefeuilles. De VIX (Volatility Index) werd trouwens in de linker kolom toegevoegd om dit beter te kunnen opvolgen.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png