Explosief Uranium...

Explosief Uranium...

De laatste dagen en weken gaat de prijs van uranium door het dak.

Met enige zin voor overdrijving is dit het werk van slechts één man, Eric Sprott, die de hele markt in zijn greep houdt.

Sprott is een zeer bekende naam en beheert diverse investeringstrusts in de grondstoffensector. Ik spreek dan over goud, zilver,…en nu dus ook Uranium.

Ook abonnees van BeursKompas konden van deze beweging profiteren want we zijn al sedert januari 2019 in deze grondstof belegd. We waren dus vroeg maar liever te vroeg dan te laat, toch?

In deze editie kom ik hier uitgebreid op terug.

Verder zien we nu toch wat zwakte op de beurzen. Misschien zijn we nu eindelijk aanbeland bij de noodzakelijke afkoeling? We gaan het de komende weken alleszins meemaken.

In het groeisegment gaan we verder met een nieuw rondje aan Chinese regulitis. Dat is vervelend maar het is ook een teken dat de Chinese markt van een kopie-economie een mature en gereguleerde economie aan het worden is. Dat er nu zoveel regels komen is ook te danken aan het feit dat er geen regels waren.

“Common Prosperity” of welvaart voor alle Chinezen is verder, in tegenstelling tot bij ons in het Westen, geen holle frase. Ze gaan voor de top van de wereld en IEDEREEN zal hier aan mee moeten werken.

Gevaarlijker dan de regulitis vind ik trouwens de meer dan onderbelichte VIE-structuur van de in het Westen genoteerde Chinese bedrijven.

Heb je aandelen van Alibaba of Tencent in portefeuille? Think again, je bent slechts eigenaar van een lege schelp, genoteerd op de Kaaimaneilanden.

Ik probeer dit in bevattelijke taal verder uit te spitten. Een must-read voor alle beleggers!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png