Groetjes uit Quarantaineland...

Groetjes uit Quarantaineland...

Voor het eerst komt corona persoonlijk heel dichtbij.

Dinsdag wordt mijn zoon namelijk getest naar aanleiding van een uitbraak in zijn klas. Ondertussen zijn al 6 leerlingen en 1 leerkracht (en haar volledige gezin) positief en is de hele klas uit voorzorg op non-actief gezet.

Gelukkig is de school vrij vooruitstrevend en kunnen ze al de hele tijd online lessen volgen en toetsen maken. Niet dat hij daar zelf blij mee is maar dat is een ander punt…

Tenzij ik de komende dagen/weken echt ziek zou worden kan ik gelukkig ook vanuit quarantaine aan BeursKompas werken.

In deze editie ruime aandacht voor de kwestie “Gamestop”. Ik geef er zoals steeds mijn ongezouten mening over. Ook tot wat het kan leiden (of is het eerder lijden?) bekijken we in detail.

Het laatste doelwit was zilver, en dat wekte omwille van evidente redenen wel onze interesse. We maakten gebruik van teleurgestelde “beleggers” om recent onze blootstelling te vergroten. Het ging voor de meesten blijkbaar niet vlug genoeg hoger, toch is nog wat meer geduld op zijn plaats.

Er is namelijk iets belangrijk dat velen vergeten. Binnenin komt je te weten wat er voor eind maart zou kunnen gebeuren.

Verder een wat technische uitleg bij onze verzekeringspolis. We gebruikten een optie-constructie waarmee we onze portefeuille proberen te beschermen tegen aankomende beursstormen.

Ik heb ook willen aantonen dat zoiets niet per se duur hoeft te zijn.

De groeiportefeuille is trouwens weer verschroeiend aan het jaar begonnen. Vorig jaar haalden we al +28,85 % en één maand ver in 2021 staan we ook alweer op +11,84 %. Vergeet niet dat hierin nog een cash-positie van 20 % vervat zit die niets bijdraagt aan het rendement, wel integendeel.

Hou het veilig, op de beurs en daarbuiten!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png