Hou de rente in het oog...

Hou de rente in het oog...

We blijven lucht blazen in de bubbel van de aandelenbeurzen.

Hier en daar kan je nog wat koopwaardigs vinden en vooral in Europa krijg je gemiddeld nog waar voor je geld.

Bij een algemeen negatief sentiment zullen ook die aandelen echter in de brokken delen. De vraag stelt zich dan ook of we nu heel gehaast moeten zijn om te kopen. Ik durf te zeggen van niet omdat de ervaring leert dat de beurs altijd weer kansen geeft.

Er is wél een grote maar aan dat verhaal verbonden. Als de kansen er komen moet je ze ook met beide handen, en liefst nog met beide voeten er bij, ook grijpen. In een panieksituatie zoals in maart van vorig jaar moet je durven de misselijkheid in je maag negeren om te kopen wat al lang op je verlanglijstje staat. Massaal kopen was dan ook wat we toen als volleerde sluipschutters deden en het legde ons geen windeieren in 2020.

Maar we dwalen af van de titel: hou de rente in het oog…

De “machtsgreep” op alle vlakken van Joe Biden zet de weg open voor nog meer van dezelfde, vers gedrukte dollars. Dat laat nu al zijn sporen na in de 10-jarige rente die voor het eerst in een jaar boven 1 % postvat. Dat zal stilaan ook een aantal andere zaken in beweging zetten.

Een hogere rente is goed voor de vele bankaandelen die het al lang moeilijk hebben. Ik ben GEEN voorstander van bankaandelen en mensen die er wel in geloven doen er wellicht beter aan om gespreid in een bank-ETF te stappen. Goud blijft een no-brainer in een wereld van schulden.

Verder is het opletten geblazen met de echte groeiaandelen. Die kenden uitstekende jaren omdat de lage rente de toekomstige winsten een hogere waarde toekende. Kijk dus eerder in de richting van value (en als het even kan in Europa).

In deze editie ook een uitgebreide analyse van een Noors bedrijf dat kan profiteren van een nieuwe mega-trend.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png