It's Deviltime!...

It's Deviltime!...

Inderdaad, een stukje van onze aandacht gaat de komende dagen en hopelijk weken verdeeld worden over de beurs en het EK Voetbal.

Bij mij zal dat dan ergens 95 procent beurs en 5 procent voetbal zijn 😊.

De “gouden generatie” loopt op zijn einde en moet het nu maar eens gaan waarmaken.

Volgens sommigen is de gemiddelde leeftijd van de kern al enkele jaren te oud om nog te kunnen winnen. We zullen het zien! Er zijn net zoals op de beurs geen zekerheden.

Als ik mezelf aan een pronostiekje zou moeten wagen denk ik aan een halve finale waarin we gaan sneuvelen. Dat is dan echt een afspraak met de geschiedenis missen want ik denk dat dit een éénmalige kans zal zijn. Het is nu of nooit…

Maar van goud gesproken. Het goud in onze portefeuille loopt zeker nog niet op zijn einde. De afspraak met de geschiedenis ligt nog wel even in de toekomst en we leggen dus rustig het nodige geduld aan de dag om de winsten te laten oplopen. Stevig vast te houden dus!

In deze editie profiteren we van een kortstondige zwakte in een aandeel dat we volgen om een eerste schijf aan te kopen. Er ging een zogenaamde ‘stink bid’ af en amper drie dagen later zitten we alweer op 6 procent winst. Steeds lage orders in de markt hebben kan dus lonend zijn hoewel we het natuurlijk op de lange termijn zien.

We bekijken ook de correlatie tussen parende panda’s en stijgende beurskoersen en nemen meteen de (over)waarderingen van diverse wereldwijde beurzen onder de loep.

We ontvingen verder nog wat dividenden en een portefeuilleaandeel deed aan een volledige rebranding.

Tenslotte keren we nog eens terug naar een bedrijf dat we een tijdje geleden in portefeuille hadden. Het aandeel daalde deze week vrij fors maar zoals het meestal het geval is, is niet alles wat het lijkt.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png