Signal geeft een signaal...

Signal geeft een signaal...

Met deze pakkende en uiteraard uiterst originele titel wil ik graag deze monstereditie (31 bladzijden!) van BeursKompas aftrappen.

Ik schreef al geregeld dat de markt in een overdrijvingsfase zit en dat ik héél voorzichtig ben over de verderzetting van de hausse op korte en middellange termijn.

Maar onderstaande gebeurtenis is toch wel “speciaal”. De tweet van Elon Musk stuurde de beurskoers van het bedrijf Signal Advance duizenden procenten hoger.

Musk had het echter over de app Signal, een vervanger voor het steeds meer gereguleerde WhatsApp.

De CEO, ik dacht zelfs de enige werknemer van het bedrijf, had in één klap miljardair kunnen zijn ware het niet dat hij...helemaal niets verkocht. Ik had de kans toch niet laten liggen denk ik...

Het toont mij, niet eens voor de eerste keer, dat veel beleggers totaal niet meer weten waarmee ze bezig zijn. Het bedrijf achter een ticker symbool interesseert niemand nog zolang de koers maar stijgt (beseffen ze zelfs dat er een bedrijf achter zit?). In een sterk stijgende markt versterkt dat het gevoel van onoverwinnelijkheid. In een scherp dalende markt gaat het echter nog zorgen voor zeer veel drama’s, (v)echtscheidingen en zelfmoorden. En die dalende markt komt er sowieso, gegarandeerd!

Het is een wat harde boodschap deze keer, maar als je denkt dat ik overdrijf, denk dat eens aan die Amerikaanse jongen die zichzelf vorig jaar van het leven beroofd heeft. Hij zag op een ochtend zijn kleine beurs-account plots voor 6 miljoen USD in het rood staan en zag het niet meer zitten...

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png