Trippel Trappel...

Trippel Trappel...

Geef maar toe, het eerste waar je aan dacht bij het lezen van de titel was een goede Westmalle, Karmeliet of Straffe Hendrik.

Niets van dit alles echter, ik had het zoals je van een
beleggersblad kan verwachten natuurlijk over de beurs (wat niet
wil zeggen dat het niet kan smaken met een goede abdijkaas erbij, maar dit terzijde).

De beurs trippelt en trappelt al anderhalve maand de facto ter plaatse.

Niet dat ik dit een slechte evolutie vind. Na de verschroeiende stijging in navolging van de corona-crash was het dringend nodig om eens wat af te koelen.

Maar het toont ook nog iets anders: op dit niveau zijn kopers en verkopers het niet meer eens over de volgende marsrichting. Het
kan dus zomaar eens naar beneden zijn, iets wat vele “nieuwe” beleggers niet gewend zijn. Als ik nu bij sommige individuele
aandelen al het commentaar zie bij een daling van amper 5 procent dan hou ik mijn hart vast als de markt in het algemeen nog eens 30 of 40 procent zou gaan dalen.

In deze editie ga ik dieper in op tapering. Is het te vroeg, te laat of is het zoals in het verleden bleek onmogelijk geworden om de economie en de beurs niet te ontwrichten?

Verder komen we terug op Orange Belgium, ooit in onze portefeuille. Achteraf gezien namen we de goede beslissing om direct te verkopen en geen hogere biedingen af te wachten.

We verrekenen ook de vele ontvangen dividenden. De maand mei is een topmaand hiervoor en het is altijd leuk om een extraatje te
ontvangen.

Een grote analyse is er deze keer van een bedrijf actief in de bouwsector en dan vooral als toeleverancier. Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn binnen de portefeuille en gaat dan ook op de watchlist.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png