Wat brengt de paasklok...?

Wat brengt de paasklok...?

Voor de zevende week op rij blijft de S&P500 quasi ter plaatste trappelen met een rendement over deze periode van amper 1 procent.

Het toont aan dat kopers en verkopers op dit niveau besluiteloos zijn en een strijd voor het volgende stukje grond, hoger of lager gelegen, in volle gang is. Het is nog even afwachten naar het uiteindelijke resultaat.

In deze editie hebben we het over Archegos Capital Management, een mogelijke kanarie in de beurskoolmijn. Verder bespreek ik de plotse daling van portefeuille-aandeel in de IT-sector. De waardering van het bedrijf wordt nu wel héél goedkoop.

We hadden ook al recht op twee gedeeltelijke dividenden en een beetje extra cash is altijd mooi meegenomen. De gros van de uitkeringen verwachten we trouwens in de maand mei. In tegenstelling tot vorig jaar, door schrappingen omwille van corona, ziet het er voor dit jaar wel al een stuk beter uit.

Zilver blijft het wat moeilijk hebben maar we zijn klaar voor een explosief herstel. Geduld is echter een noodzakelijke eigenschap bij beleggen.

In de rubriek “Vraag van de abonnee” gaat het over technische analyse. Ik geef enkele interessante boeken in het Engels en Nederlands mee naast een uitleg over Japanse Candlesticks, een veelgebruikte methode om grafieken weer te geven.

Vrijdag zijn alle (normale) beurzen dicht, maandag sluiten de Europese beurzen maar zijn deze in Amerika en Canada wel open. De verplichte pauze is dus wellicht net niet lang genoeg om echte ontwenningsverschijnselen op te wekken. Gelukkig maar…

Sinds het verdraaien naar de zomertijd zitten we trouwens terug op het gewone tijdsschema van 15.30h-22h voor de Amerikaanse beurzen.

Veel leesplezier en alvast nog een fijn Paasweekend gewenst!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png