Besmettingsgevaar...

Besmettingsgevaar...

De titel heeft vandaag een dubbele bodem.

Vooreerst is er de pure medische kant van het Wuhan Corona-virus dat zich steeds verder begint uit te strekken. Deze nacht werden de eerste drie positieve gevallen in Frankrijk ontdekt.

Daar zal het volgens mij niet bij blijven, al zeker niet omdat door het Chinese Nieuwjaar op dit moment zeer veel gereisd wordt.

De andere kant is het besmettingsgevaar voor de wereldwijde beurzen. De voorbije dagen zagen we grote bewegingen naargelang de ondertoon van de nieuwsstroom (onder controle/niet onder controle).

Op lange termijn zal ook dit echter geen determinerende factor zijn. We moeten dus als belegger het hoofd koel houden en tussen de stormen door laveren.

De grote cash-posities die bewust werden aangehouden stellen ons in staat om rustig af te wachten en in te stappen aan betere voorwaarden. Het lijkt me nog zinvol om bij sommige aandelen een beetje winsten af te romen. De huidige waarderingen blijven hoog en de vlam kan zomaar in de pan slaan. Mensen die bekend zijn met opties kunnen de portefeuille gedeeltelijk proberen beschermen (via bijvoorbeeld een goedkope Butterfly-strategie).

Twee nieuwe aandelen vervoegen deze week de basisportefeuille, een Belgische telecomspeler en een verzekeraar. De eerste staat aan de vooravond van nieuwe groei en betere marges. De tweede is een stabiele dividendwaarde (rendement > 5 %) die in geen enkele portefeuille misstaat.

Speciale aandacht gaat ook naar Platinum dat begint uit te breken. De voorgangers Palladium en Rhodium haalden vorig jaar fenomenale returns. We gaan voor een herhaling met Pt dit jaar. Ik geef ook een alternatief mee voor de ETF uit onze portefeuille die blijkbaar niet bij iedere bank of broker te koop is.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png