De beurs als renovatieproject...

De beurs als renovatieproject...

Neen, ik heb geen ambities om concurrent van klusjesman “Roger” te worden of het magazine van Dobbit naar de kroon te steken.

De beurzen lijken momenteel op een zwaar te renoveren woning. De locatie is goed en de buitenkant ziet er nog wel oké uit. Als je echter binnen gaat moet je zien waar je je voeten plaatst om niet door de vloer te zakken. De elektriciteit moet helemaal vernieuwd worden en er staat water in de kelder.

De beste en makkelijkste manier om er nog iets van te maken is om de binnenkant helemaal te strippen (lees: een goede beurscorrectie) zodat we kunnen beginnen bouwen aan een echt pareltje. Want dat potentieel is en blijft altijd aanwezig!

In deze editie geen individuele analyse aangezien er heel veel resultaten werden bekend gemaakt. We bekijken ze stuk voor stuk in detail.

Wat wel geanalyseerd wordt is hoe “lonend” het kan zijn om op een bepaald moment afscheid te nemen. Beleggen is namelijk niet alleen het maken van winst, maar ook het beperken van verlies wanneer het toch de verkeerde kant opgaat.
Dat afscheid nemen lukt psychologisch makkelijk wanneer je positie op winst staat, maar is het dat ook wanneer je verlies moet nemen?

We bekijken een aantal voorbeelden, recht uit de praktijk van de BeursKompas portefeuilles. Ik durf het gerust toegeven, ook hier wordt af en toe de bal mis geslagen en dat zal in de toekomst niet anders zijn.

Het belet ons echter niet om bijvoorbeeld voor onze groeiportefeuille nog steeds + 12 % te staan sinds 1 januari 2020.

We blijven voor de rest geduldig aan de zijlijn met een mooie portie cash. We krijgen alvast nog de piek in de tweede corona-golf, de presidentsverkiezingen in de VS en de Brexit.

En dan hebben we het nog niet over de events die we nu nog niet zien aankomen (de zogenaamde zwarte zwanen)…

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png