De geur van kruitdampen...

De geur van kruitdampen...

18 juni 1815 - Omstreeks één uur in de namiddag beginnen 76 kanonnen van de Grande Batterie in te beuken op de Britse, Hannoverse, Nederlandse en Duitse troepen.

Na het optrekken van de kruitdampen wordt de eerste schade opgemeten en ontspint zich een epische strijd die dezelfde dag zal resulteren in een nederlaag van Keizer Napoleon en zijn legers.

17 april 2020

“De Slag van de Aandelenmarkten” heeft slachtoffers gemaakt. Bedrijven meten de schade op en er is een soort van wapenstilstand merkbaar aan beide kanten.

Uiteindelijke uitkomst nog onbeslist maar het is zeker iets voor in de geschiedenisboeken der economie.

Bovenstaande vergelijking loopt wellicht wat mank maar beleggen in aandelen is ook vechten voor iedere morzel grond (hogere koersen). Het is een opeenvolging van kleine schermutselingen en grote epische veldslagen.

Nu de geur van kruitdampen is verdwenen kunnen we een tussentijdse balans opmaken. Drie scenario’s zijn mogelijk: of we stoten door (snel herstel van de aandelenmarkt), of we laten de troepen wat tot rust komen (consolidatiepatroon), ofwel moeten we een laatste aanval vanuit de flank vrezen. Deze kan dan wel venijnig uitpakken en kan ons zeker terug tot het vorige bodemniveau brengen.

In deze editie aandacht voor de bijna absolute topkoers in goud en de plotse stijging van Uranium op de spotmarkt. Een aandeel uit onze groeiportefeuille kan misschien wel dé stormram in huis hebben die het Covid19-gevecht kan openbreken.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png