De wereld van krediet...

De wereld van krediet...

We kunnen niet ontkennen dat we in een wereld van krediet leven. Dat is niet alleen bij huisgezinnen maar evenzeer bij de overheden en centrale banken het geval.

Iedereen weet het maar toch hebben we niet altijd een idee hoe erg het wel is. Binnenin heb ik het hier wat uitgebreider over en een aantal grafieken moet ons met onze neus op de feiten drukken.

Het zal ooit leiden tot een reset van een aantal zaken. Ik denk hierbij in de eerste plaats aan schulden, munten en goud. Toch denk ik niet dat we al helemaal tot dat punt zijn gekomen. Corona gaf een onverwachte rechtse maar we wankelen nog. De KO is mijn inziens voor later.

We hebben het ook over een historische gebeurtenis: de olieprijs ging recent negatief. Maar niets is echter wat het lijkt…

Ook Elon Musk en de Starlink van SpaceX mocht niet ontbreken.

Een aantal aandelen uit de portefeuilles kwam nog met resultaten inclusief dividendschrappingen. Anderen verhoogden net het dividend.

Verder aandacht voor de relatief grote onderwaardering van zilver ten opzichte van goud. Zilver had in het verleden altijd de neiging in eerste instantie achter te blijven om dan ineens voorbij goud te knallen. Zou dit terug het geval zijn en wat zijn de mogelijke opportuniteiten om hiervan te profiteren?

Qua prestaties mogen we nog steeds niet klagen. De groeiportefeuille noteert al stevig in het groen (even zelfs op +7%) terwijl de meeste beurzen nog tussen -10 en -20 % hangen. De basisportefeuille noteert weliswaar nog negatief maar presteert ook nog steeds gevoelig beter dan de benchmarks. De cash blijft op een hoog peil zodat we kunnen profiteren van tussentijdse zwakte die er wellicht aan komt.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png