Extreme Greed...

Extreme Greed...

Dat zijn de twee woorden die constant blijven opborrelen bij het kijken naar de beurs de laatste weken.

Het zijn ook de twee woorden die onze huisindicator sinds enkele dagen uit de zeven gebruikte waarderingsmethoden distilleert.

We blijven de woorden van Warren Buffett indachtig die zei: "je moet hebzuchtig zijn wanneer de anderen angst hebben en angstig zijn wanneer de anderen hebzuchtig zijn".

Angst heb ik niet vlug, daarvoor heb ik in 27 jaar op de beurs al te veel gezien. Maar ik zou de spreekwoordelijke erfenis van de al even spreekwoordelijke Tante Josée nu toch niet direct volledig opsouperen op de beurs. Het zou gerust kunnen dat het dessert niet zo vlotjes verteert…

Kunnen we dan niet meer stijgen? Natuurlijk wel, ik heb geen glazen bol en normaal zouden we eerder denken aan een traditionele eindejaarsrally. Maar we mogen ook niet vergeten dat we sinds het dieptepunt in maart al 66 % (!) gestegen zijn in de S&P500.

In die zin werd er deze week een alert naar abonnees verstuurd met een aantal optimalisaties: we liquideerden 2 posities en roomden een beetje af van een andere positie zodat de cash terug op 20 % kwam. Zonder cash geen aankopen dus daar moet je in onverdachte tijden zelf voor zorgen. Ik heb namelijk geen geldpers zoals de Centrale Banken…

Toch belet het ons niet om op de ene portefeuille break even te draaien en met de andere 20 % winst te behalen dit jaar. Daar zouden vele fondsbeheerders voor tekenen.

In deze editie weer twee nieuwe analyses: een Belgische investeringsmaatschappij in een nichemarkt en een ETF in een cruciale groeimarkt.

Ik kom ook nog eens terug op het voornemen van de Amerikaanse Overheid om Chinese bedrijven van de Amerikaanse beurzen te weren. Een maatregel die 150 bedrijven kan treffen.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png