Moodswings op de beurs

Moodswings op de beurs

Dat is het minste wat we kunnen zeggen.

Van meer dan euforisch de laatste weken naar manisch depressief op donderdag en weer naar de zevende hemel op vrijdag.

Voor een lange termijnbelegger maakt dit overigens niks uit. De beurs zal altijd op en neer gaan maar net zoals bij het wielrennen is het “aan de meet” dat de uitslag wordt gemaakt.

Hou dus de focus altijd op de lange termijn. Kies saaie en goede bedrijven en kijk er naar alsof je gras ziet groeien (quote Paul Samuelson – Amerikaans econoom).

Wil je wat adrenaline, doe dan eens een zijstap met een risicovol aandeel. Een hobby moet ook fun blijven en die spanning heeft wel iets.

Respecteer daarbij wel altijd de verhoudingen binnen je portefeuille zodat je uiteindelijk niet alles op het spel zet.

Deze week schreef ik op een forum dat wie op zijn 30 begint met 10.000 Euro en een gemiddeld jaarrendement van 10 % weet te halen op zijn 65 een kapitaal van 320.000 Euro bijeen belegd heeft. Dat is dan nog zonder bijstortingen tijdens die periode.

Wie voelt zich dan nog geroepen om in de “hype van de dag” te investeren? Kans op succes is quasi NIHIL en je krijgt er misschien nog een scheiding bovenop omdat je het spaargeld vergokt hebt.

Binnenin meer uitleg over een eenvoudige en gratis tool om het marktsentiment te meten. We kijken of hij perfect top en bodem van de voorbije correctie wist te voorspellen.

We zetten een verkooporder in de basisportefeuille en bespreken een aandeel uit de groeiportefeuille dat in de belangstelling staat van een sectorgenoot. Het zijn geruchten maar waar rook is, is meestal vuur.

We duiken ook nog eens in het verleden en gaan op bezoek bij een bedrijf dat we ooit in portefeuille hadden. Deden we er goed aan om te verkopen of niet?

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png