Oorverdovend stil...

Oorverdovend stil...

Blijft het in de VS na de ongemeen spannende verkiezingen.

Zittend President Trump, de man die normaal via Twitter gevraagd en ongevraagd zijn mening geeft op alles wat beweegt en niet beweegt, laat zich bijna niet meer horen.

Het gevolg is dat meer en meer mensen ongemakkelijk beginnen rondschuiven op hun stoel.

De vraag die ze zich stellen is: tot wat is hij nog in staat en vooral welke schade kan hij nog aanrichten tot 20 januari?

Het is een feit dat hij nu in sneltempo diverse topmensen aan het vervangen is door getrouwen (en complotdenkers). Verder steeds sterker wordende geruchten dat hij zowel de directrice van de CIA en de directeur van de FBI wil ontslaan. Het gerucht doet ook de ronde dat hij nog diverse geheime informatie wil laten lekken.

Al deze zaken kunnen op korte termijn hun invloed hebben op de markt. Voor ons echter niet gelaten, want we zitten nog met een hoge dosis cash die we aan het werk willen zetten.

Het is trouwens tekenend dat Joe Biden van zowat overal in de wereld felicitaties kreeg voor zijn overwinning maar niet van China (hoewel hier op vrijdag met een zeer afgemeten bericht verandering in kwam) en Rusland. Met een ongeleid projectiel is het namelijk makkelijker "de zot" te houden dan met iemand die gepokt en gemazeld is in de politiek…

In deze editie minder aandacht voor de verkiezingen (daar hebben we verder toch weinig invloed op) maar wel een stukje over Vaccinitis, een ziekte die maandag 9 november plots overal in de wereld opdook.

Verder een uitgebreide analyse van een Amerikaans topbedrijf met echte pricing power. De waardering is altijd al aan de hoge kant geweest maar zelfs in historisch perspectief is er nu een overwaardering van 20 %. Geen kandidaat voor een directe aankoop dus maar wel een verdiende plaats op de watchlist.

Verder bespreken we ook nog de resultaten bij onze "buitenbeentjes": een Chinese small cap, een Uranium mijnbouwbedrijf en een beloftevolle waterstofspeler.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png