Op naar het tweede kwartaal

Op naar het tweede kwartaal

Bovenstaande titel klinkt op het eerste gezicht als een hoopgevende boodschap.

Toch zou het tweede kwartaal voor veel bedrijven wel eens heel hard kunnen tegenvallen.

Iedereen keek uit naar de cijfers van Q1 en beleggers reageren bijna euforisch omdat ze slecht maar niet heel slecht zijn.

Hou hierbij wel in het achterhoofd dat in het Westen de eerste maanden van het jaar nog “normaal” werd gewerkt. De cijfers voor Q2 zullen dus veel meer Covid19-representatief zijn.

Het is dus zeker niet verkeerd om op korte termijn terug wat voorzichtigheid in te bouwen of grote aankopen op de beurs nog wat uit te stellen (zonder uiteraard over een glazen bol te beschikken).

In deze editie wordt de aandacht stilaan verlegd van corona naar China en de werkelijke toestand van de Amerikaanse economie.

We zien ook dat 80 % van de aandelen nog helemaal niet zijn hersteld van de voorbije correctie. Doordat we ons gewoonlijk blind staren op indexen ontsnapt dit veelal aan onze aandacht. Indexen worden namelijk beheerst door enkele kunstmatig opgedreven bedrijven en zijn dus niet een getrouwe weergave van de volledige waarheid. We bekijken iets meer in detail de grafiek van de S&P500.

Goud mag in BeursKompas uiteraard niet ontbreken en ook zilver komt weer uitgebreid aan bod. Omdat mei traditioneel een dividendmaand is mogen we ook een aantal uitkeringen bij onze cash-positie bijschrijven.

Wees de komende weken zeker voorbereid en doe al een update van je aankooplijstje. Zet eventueel wat lage limieten in de markt, je weet maar nooit of de vis bijt.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png