Proces van lagere toppen...

Proces van lagere toppen...

Bovenstaande hoofding kan ik afleiden uit de technische analyse, het lezen en interpreteren van grafieken.

Lezers van BeursKompas weten dat ik geen “chartist” ben zoals ze dat dan zo mooi noemen maar toch geloof in de kracht van de massapsychologie er van.

Als iedereen denkt dat er ergens een steun of weerstand ligt dan zie je de koers quasi altijd bij het bereiken van dat niveau even aarzelen.

In dat opzicht lijkt de S&P500 gevangen in een negatieve overgangsfase, weliswaar zonder al echt op rood te springen.

Onze favoriete contra-indicator binnenin toont ook nog steeds een neutraal beeld. Na een klim van maar liefst 48 % sinds 23 maart werd het trouwens ook wel eens tijd voor wat afkoeling om nog gezond te zijn.

In deze editie aandacht voor het goud dat op een zucht van een nieuwe all-time-high noteert. Wij profiteren al een hele tijd van deze beweging.

We gaan ook langs bij het Orakel van Omaha en maken een ommetje in China, waar blijkbaar niet alleen op hanengevechten maar ook op de beurs wordt gegokt.

Afscheid namen we van een bedrijf met een historiek van veel beloven maar weinig leveren. We gingen voor de korte pijn, geen enkele speler is belangrijker dan de ploeg.

De meeste aandacht gaat uiteraard naar de nieuwe aankoop in de groeiportefeuille (het was al van op de bodem van de corona-correctie geleden dat we nog iets kochten). Het bedrijf heeft te maken met 5G maar ik zocht en vond een andere invalshoek. We gaan het hiervoor namelijk bij een cruciale grondstof gaan zoeken. Een potentiële game changer als je het mij vraagt!

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png