Richtingloos...

Richtingloos...

We kabbelen inderdaad verder zonder veel richting.

Zoals verwacht ketsten we bij de S&P500 af op de steun van 3.200 punten (na een correctie van 11 %). Mijn basisscenario is nog steeds dat we naar minstens 3.000 punten dalen voor het einde van het jaar.

Dat zou een ideaal moment zijn om het resterende deel van onze cash-berg aan te spreken. Zaaien om later te oogsten noemde ik het in de vorige editie nog.

In deze editie aandacht voor het eerste moddergevecht tussen Biden en Trump. Ik presenteer ook een leuk statistisch weetje om de verkiezingsuitslag aan de hand van de S&P500-index te voorspellen. Sedert 1936 was dit in meer dan 80 procent van de gevallen correct.

Met nog een maand te gaan krijgt President Trump met dit systeem nog het voordeel van de twijfel. Het kan echter vlug keren.

We bekijken verder de toekomst voor olie nadat Shell deze week 9.000 werknemers liet afvloeien. In onze basisportefeuille kozen we met reden voor een ander aandeel om dit thema te bespelen. Dit bedrijf staat namelijk al veel verder in de transitie naar duurzame en schone energie.

Er werd via een alert een nieuwe aankoop gedaan in de groeiportefeuille. Het betreft een bedrijf dat bezig is met waterstof als energiebron. Er zijn hier en daar nog wat hobbels weg te werken maar ik ben er van overtuigd dat de komende jaren deze technologie ingang zal vinden bij vooral medium en heavy voertuigen.

De groeiportefeuille doet het trouwens schitterend met een rendement van + 13,22 % in het zeer uitdagende 2020.

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png