This time it's different...

This time it's different...

Het is zo één van die gezegden die je als belegger wel eens tegen komt.
Eigenaardig genoeg wel enkel als de markten heel hoog staan.

Een typisch gevolg is dat op die momenten de normale waarderingsmaatstaven overboord gaan en er nieuwe ratio’s ontstaan.

Tijdens de late jaren ’90, net voor de dotcom-crash, kregen we zo de geboorte van de PEG-ratio ipv de P/E ratio. Het was dé oplossing om de waarderingen terug te masseren in een aanvaardbaar keurslijf en om niet te moeten toegeven dat de markten roodgloeiend stonden.

Wat vandaag volgens mijn aanvoelen de situatie nog erger maakt is het volgende: er is geen geboorte van nieuwe parameters meer, we gooien gewoon de parameters overboord.

Het enige wat nog telt is de talk of the Robinhood-town, de eerstkomende "hete" IPO of de nieuwste SPAC (waarvan je in eerste instantie zelfs niet weet welk bedrijf het uiteindelijk gaat worden),…

Ik zou het spreekwoord dan ook een klein beetje willen aanpassen: This time it might be different…but it always ends the same.

In deze editie aandacht voor de vele exits op de Brusselse beurs. Ook in onze portefeuille zijn twee aandelen op dit moment het voorwerp van een mogelijke overname.

Wegens het Kerstverlof zal er binnen 14 dagen geen normale BeursKompas verschijnen. Je mag van mij omstreeks kerstdag wel een uitgebreide special verwachten over dividendbeleggen.

Hierbij aandacht voor de diverse mogelijkheden, potentiële valkuilen, fiscaliteit van buitenlandse dividenden, vrijstellingen via de personenbelasting,…

Hou het veilig en geniet, niettegenstaande de omstandigheden, toch nog van de eindejaarsperiode.

Er loopt nog steeds een eindejaarsactie bij BeursKompas waarbij je nog meer waar voor je geld krijgt bij een abonnement op 6 maand (+ 1 maand gratis) en het jaarabonnement (+ 2 maand gratis).

Hiermee inbegrepen uiteraard ook de toegang tot het archief met alle eerder verschenen nummers.

https://www.beurskompas.be/promo-abonnement

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png