Vijftig keer BeursKompas

Vijftig keer BeursKompas

Welkom bij deze jubileum-editie van BeursKompas, nummer 50 al ondertussen.

Het was tot nu toe een zeer boeiende reis en ik ben er van overtuigd dat het ook boeiend zal blijven. Mensen ontdekken ook meer en meer de beurs als alternatief voor het verliezende sparen.

De ervaring en gesprekken met nieuwe beleggers sterken me wel in de overtuiging dat er nog veel begeleiding nodig is. De financiële ongeletterdheid blijft heel hoog en scholen hebben dit nog steeds niet begrepen. Het is natuurlijk ook een kwestie van willen leren: soms heb ik de indruk dat ze gokken op aandelen alsof ze op de uitslag van de paardenrennen of een voetbalmatch gokken. Dat gaat dus niet goed aflopen en dat kan weer een volledige generatie potentiële beleggers uitwissen…

De beurzen zelf blijven ondertussen warm en koud blazen in afwachting van een echt duidelijke richting. Mijn basisscenario blijft nog steeds een daling tot minimum 3.000 punten voor de S&P500 wat een correctie van minstens 15 % zou betekenen.
Er komen sowieso veel uitdagingen op ons af, zowel op korte (VS verkiezingen, Brexit, Corona,…) als lange termijn (schulden,…).

In deze editie extra aandacht voor schulden in relatie tot de prestatie van goud en het valse veiligheidsgevoel van sommige ETF’s of trackers.

We deden ook enkele verkopen om wat extra cash op te bouwen. Elk met zijn specifieke reden trouwens waar we dieper op ingaan.

In de groeiportefeuille volgt een analyse van een bedrijf dat zich bezig houdt met hernieuwbare energie. We kopen nog niet aan maar plaatsen het aandeel op de watchlist. We zagen tenslotte de koers al verdrievoudigen sinds het dieptepunt in maart en ook duurzame bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel…

BK Achtergrond.webp

De volledige inhoud zien?

Abonneer vandaag nog op BeursKompas

en geniet van de volgende voordelen:

Alle 14 dagen BeursKompas in je mailbox (10-25 blz)

Onbeperkte toegang tot ALLE eerder verschenen nummers

Realtime alerts bij aankopen of verkopen

Bekende en onbekende aandelen om verder te bestuderen

Transparante portefeuilles

Stel je vragen via Mail/Messenger/Video Chat (op afspraak)

100% onafhankelijkheid (ik word door niemand betaald!)

Lieven%20Willems%20clear_edited.png